Pilgrimsvandring – 10.-16. juni 2018

Silkeborg højskole inviterer til sommerhøjskole og pilgrimsvandring i det midtjyske søhøjland. ugen vil byde på vandringer alene og i fællesskab, Stilhed og langsomhed, Fordybelse og eftertanke. kort sagt: Vandringer i storslået natur og højskoleliv, når det er bedst.

Pilgrimsvandringen, som er et gammelt kristent ritual, man finder i alle de store verdensreligioner, har fået en renæssance i det moderne samfund. Pilgrimsvandringen giver os mulighed for at samle os fra hverdagenes adspredthed og høje aktivitetsniveau og giver ro til fokus og eftertanke. Denne uge kommer vi til at mærke pilgrimsvandringens flere betydningslag på egen krop; vandringen giver os et symbol på vores egen livsvandring og kalder til nærvær, opmærksomhed og valg. Pilgrimsvandringen leder os ind i en spændende, livgivende og udfordrende proces – der byder på meget mere end god motion og frisk luft.

VANDRETURENE

Højskoleugen tager udgangspunkt i den kristne tradition, og vi indleder hver dag vandringerne med andagt i en kirke. Som deltager behøver man ikke at være fortrolig med kirke og kristendom, men man må nødvendigvis være positivt interesseret i og åben for det kristne univers.

Vi vil vandre i min. 2 timers stilhed hver dag. I stilheden vil vi vandre langsomt (omkr. 3,5 km i timen inkl. pauser) med god afstand til hinanden. Det giver os et rum, hvori man bare kan sanse, være og fordybe sig i dagens fokus eller vende sanserne og opmærksomheden udad og nyde naturen, vi vandrer igennem.

Pilgrimspræst Anette Foged Schultz vil lede vandringerne og give dagene et indre fokus undervejs. Hun vil desuden stå til rådighed for støtte og samtale om de tanker, der måtte dukke op under stilheden.

Alle dage byder på pilgrimsvandringer i forskelligartede naturskønne områder, langs søbred og å, i løvskov og på hede, med udsigt og under grønne trækroner. Ugens vandringer er af varieret længde og byder på tre heldagsvandringer (ca. 15-20 km) og to halvdagsvandringer (ca. 8-10 km). Gruppen er max. 25 personer

DAGSPROGRAM

  • Tilbud om morgensvømning i højskolens svømmehal.
  • Morgenmad.
  • Morgensamling med højskolesang i foredragssalen.
  • Pilgrimsvandring i smuk natur med andagt, stilhed og fællesskab.
  • Madpakke og kaffe nydes undervejs i naturen.
  • Middag på Højskolen.
  • Højskoleaften m. sang, foredrag, samtalesalon, festaften mv.

Læs mere om programmet og tilmeld dig på Silkeborg Højskoles hjemmeside

Bookmark the permalink.

Comments are closed.