Retræte – 4. – 6. maj 2018

Tema:
Hele og hvile

I de smukke omgivelser ved Nørreådalen i udkanten af Fussingø skov ligger Ådalen Retræte og det er her, vi skal tilbringe et par døgn sammen i stilhed.
Trænger du til at komme helt ned i tempo? Længes du efter ikke at skulle noget som helst andet end ”bare at være”.  Har du brug for tid til fordybelse og eftertanke? Så er retræten her måske noget for dig?

Dagene indledes og afsluttes med gudstjeneste men ud over gudstjenesterne og måltiderne, er der ikke program på. Hver dag har du tid til at hvile, gå tur i området, samle tankerne i bøn og meditation eller hvad sind og krop nu trænger til.

Vi mødes på Ådalen Retræte fredag den 4. Maj efter kl. 15.00. Ved ankomst får man tildelt et værelse og derefter kan man se sig om på stedet.
Kl. 17.00 samles vi til en intro til retræten, præsenterer os for hinanden og går derefter ind i stilhed.
Vi er sammen i stilhed indtil søndag efter frokost, hvor vi samles og deler lidt fra dagene vi har haft sammen – inden afrejse.

Er det første gang, du skal være stille så længe, vil du sandsynligvis synes, at dét at være stille sammen med mennesker, du ikke kender, er lidt mærkeligt.
Jeg plejer at sige, at stilheden ikke er en straf men en gave. Et frirum, hvor du er fritaget fra at skulle smalltalke og stille høflige spørgsmål – et frirum hvori du bare kan være, sanse og hvile.
Det er min erfaring, at de fleste kommer til at holde meget af stilheden, når først lige de har vænnet sig til at være i den.
Under retræten står jeg til rådighed for en samtale. Der kan undervejs i stilheden dukke tanker op, som du kan få brug for at dele med et andet menneske.

Jeg er som retræteleder uddannet indenfor den Ignatianske tradition på Sct. Beunos i Wales, England.
Det er med udgangspunkt i denne tradition, jeg henter inspiration til både andagter og vejledning i samtalerne.
Derudover har jeg virket som præst – sognepræst, pilgrimspræst og studenterpræst – gennem 24 år og er tillige uddannet som psykoterapeut hos Bent Falk, Mikael Sonne, Hanne Hostrup m.fl.

Pris for retræten er 1.000,- kr.
Tilmelding senest 1.april

Der er plads til 10 deltagere på retræten og deltagere fra Horsens og omegn har fortrinsret.
Kommer du andetstedsfra i Danmark og er interesseret i at deltage, kan du kontakte mig og komme på venteliste og får så en plads, hvis der er ledige pladser.
Vil du vide mere, kan du kontakte mig på afs@km.dk

Dette indlæg blev udgivet i Retræte. Bogmærk permalinket.