Retræter for præster

Hvornår er der pauser, hvor man som præst ingenting skal og hvor der er rum til at finde ro og tid til fordybelse?

Retræte for præster på Ådalen

Den 29.-31. oktober 2024.

Dette tilbud om retræte for præster, er et tilbud om en kalendersat pause, hvor rammen er sat for to døgn.

En pause med tid til stilhed, fordybelse, bøn og meditation. Tilgangen til retræterne er inspireret af den ignatianske tradition.

 

Retræter for enhver

Hvornår er der pauser, hvor du ingenting skal og hvor der er tid og ro til fordybelse?

 

Jeg er glade for din interesse i mine retræter.

På nuværende tidspunkt har jeg desværre ingen planlagte retræter for enhver, men jeg arbejder løbende på at tilrettelægge nye og spændende arrangementer. Jeg ved, hvor vigtigt det er at tage tid til fordybelse og selvudvikling, og jeg ser frem til snart at kunne byde dig velkommen til en af mine retræter.

Tidligere deltageres feedback

Jeg oplevede retræten med Anette Foged Schultz som en stærk dobbelthed af sjælerystelse og ren ro. Pludselig har du tid til dine egne møder med Vorherre. At være i stilhed gør én fri. Fri for hensyn og opmærksomhed på de andre, fri for forstyrrelser ude fra. Dagen bliver lang, opdelt af måltider og meditation. Løbe og gåturenes længde kan varieres med tankernes kommen og gåen og tankerne kan ryste sjælen og længslen blive så stor som den er. Retræten ledes klogt af Anette Foged Schultz og der er mulighed for samtaler, gode samtaler, som vinkler tankerne med længslen.
Kirsten
Tidligere deltager
Retræterne på Ådalen har for mig været: Et sted, hvor jeg ”puster ud”, både fysisk, åndeligt og mentalt Et sted, hvor jeg ”trækker vejret ind”, får kontakt til det indre liv og til den Gud, jeg forkynder Et sted, hvor jeg får tid til at gennemtænke vanskeligheder, jeg har gået og tumlet med, og får sat ny retning på min tjeneste som præst og mit liv Jeg har været med 4 gange nu, og det har været dage, jeg nødigt ville have været foruden. Det er ikke ”efteruddannelse” i traditionel forstand, men har for mig betydet langt mere end andre efteruddannelsesforløb, jeg har haft.
Carsten
Tidligere deltager
Jeg nød, som præst og som menneske, at få lov til blot at være troende og søgende nogle dage. De tre dages stilhed med refleksion over få omhyggeligt valgte tekster og korte nærværende samtaler med Anette og timers vandring i en stille storslået natur var et åndehul, bogstaveligt talt. Fagligt inspirerende, indholdsrigt og på enhver måde givende. Gid mange kolleger få lov at opleve det samme!
Bente
Tidligere deltager
Det var en meget berigende oplevelse at være på retræte med Anette Foged Schultz i Ådalen. Jeg har som præst ikke tidligere beskæftiget mig med den mere spirituelle tilgang til kristendommen og retræten var lidt en øjenåbner. Jeg oplevede at komme i "samtale med" og blive berørt af de bibelske tekster på en ny og anderledes måde gennem Anettes guidning med afsæt i den ignatianske tradition. Noget jeg vil afprøve også ift prædikenforberedelse. Ikke kun hjernen og teologien kom i spil men også hjertet og troen og det har givet ny energi og ny indsigt.
Betina
Tidligere deltager